Kurumsal
Tarihçemiz
Kurucularımız
Kalite
  Kalite Anlayışı
  Kalite Politikamız
  Gıda Güvenliği Politikamız
Sosyal Sorumluluk
Bilgi Toplumu Hizmetleri

Tarihçemiz

 

Tarihçemiz

Eker Süt Ürünleri, 1977 yılında Altan Eker ve Aykut Kutay tarafından Bursa’da Eker Çiftliği içindeki küçük bir imalathanede yoğurt ve ayran üretimi yapmak amacıyla kuruldu. Bugün ise süt ve süt ürünleri konusunda 100’den fazla ürün çeşidine sahip bir firmadır. Ürünlerinin ana başlıkları ayran, yoğurt, sütlü tatlılar, beyaz peynir, kaşar peyniri, kaymak, tereyağı, kefir, pastörize süt ve UHT süttür.

1997’de yönetim olarak ikinci kuşak olan Ahmet Eker ve Nevra Eker’in devraldığı Eker, yeni yatırımlarıyla modern teknolojiyi takip ederek sürekli büyümeyi kendine hedef olarak belirlemiştir. 1980’li yıllarda yoğurt ve ayran üretimiyle adını Bursa dışında da duyurmaya başlayan Eker, 1983 yılında İzmir'de, 1985 yılında İstanbul'da ve 1997 yılında Ankara’da Bölge Müdürlükleri kurmuştur. Ayrıca Kocaeli, Samsun, Konya, Kayseri, Adana, Antalya, Eskişehir, Bodrum, Muğla, Mustafakemalpaşa, Çorlu, Denizli, Düzce ve Balıkesir de cep depoları bulunan Eker, 950’yi aşan çalışanımızla ve 250 soğuk zincir dağıtım aracıyla 100 farklı ürün çeşidini 17,000’e yakın satış noktasına günlük olarak ulaştırmaktadır. Önümüzdeki yıllarda yeni cep depolar da açarak, lojistik ve dağıtım anlamında avantaj elde ederek, Türkiye’nin tüm bölgelerinde bulunurluğu sağlamayı hedeflemektedir.

Eker Süt Ürünleri, 2006 yılında Fransız Andros grubu ile %50-%50 oranında bir ortaklık gerçekleştirmiştir. Bu ortaklık sayesinde Eker büyüme ivmesini hızlandırmıştır, teknolojik alt yapısını güçlendirmiştir. Ayrıca Andros’un sütlü tatlı konusundaki bilgi birikimi ve uzmanlığı ve Eker’e sağladığı know-how desteği ile Eker Sütlü Tatlılar 2007 yılında piyasaya sunulmuştur.

Ortaklığın en büyük getirilerinden birisi 2009 yılında yatırımlarına başlanan ve 2012 yılı itibariyle tamamen faaliyete giren Bursa Mustafakemalpaşa ilçesindeki yeni fabrikadır.

Türkiye’nin süt endüstrisinde en gelşimiş teknolojisine sahip olan fabrikamız Bursa Mustafakemalpaşa’da 120 dönümlük arazi içinde, 25 bin metrekare kapalı alana sahip olup, günlük süt işleme kapasitesi 600 tondur.

Eker’in en büyük güçlerinden birisi sahip olduğu inovatif bakış açısıdır. Bu bakış açısı ile sektörde birçok ilki gerçekleştirerek yeni pazarlar yaratmıştır. 1994 yılında Türkiye’de ilk litrelik ayranı Eker piyasaya sunarak market raflarında satılmasını sağlamıştır. Daha sonra ambalajlanmış kaymak ürününü de yine ilk defa tüketici ile Eker buluşturmuştur. Yine bir ilki gerçekleştirerek geleneksel Türk Sütlü Tatlılarını endüstriyel olarak market rafına koyan ilk firma Eker’dir. Süt ve süt ürünleri gibi rekabetin çok çetin olduğu bir pazarda yer alan firmalar arasında fark yaratabiliyor olmak ve bu farkın da tüketiciler tarafından benimseniyor olması sektördeki gücümüzü sağlamlaştırmaya çok büyük katkı sağlamaktadır.

Eker ayrıca 2012 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından orijinal marka özelliği taşıyan, ürünlerde ve hizmet anlayışında kalite standardının sağlandığı ve tüketici tarafından bilinir olduğu kanıtlanmış olan markalara verilen Tanınmış Marka Tescili’ni alarak marka gücünü onaylatmıştır.

Eker , sadece perakende pazarında değil aynı zamanda yerinde tüketim kanalında özellikle ayran ürünü ile çok güçlü bir firmadır. Yerinde tüketim kanalında satış payı ile sektöründe ikinci sırada yer alan ve satışlarını sürekli artıran marka, prestijli ve en kaliteli zincir restoranlar tarafından tercih edilen marka olmayı sürdürmektedir.

Eker’i tüketiciler tarafından vazgeçilmez bir marka yapan en önemli unsur, teknolojik alt yapıyı nitelikli iş gücü ve yüksek hizmet kalitesiyle birleştirip aynı zamanda lezzet konusunda fark yaratan ürünler üretmesidir.

 

.
Adres: Odunluk Mah. Erdoğanbin Yücel Cad. No: 13/1 16110 Nilüfer / BURSA Tel: (0224) 451 27 27 (pbx) Faks: (0224) 451 27 30 Site Haritası
Eker Süt Ürünleri Gıda San. ve Ticaret A.Ş. Copyright © 2011