Eker | Ekerli Yemek Tarifleri | Cevizli Ev Baklavası, Un karıştırma kabına alınır. Tuz ve kabartma tozu eklenir. Ortası havuz gibi açılıp yumurtalar kırılır. Sıvı yağ, süt ve sirke eklenir. Hamur yoğurulur. 30 dk. dinlendirilir. Önce 3 eşit parçaya bölünür. Sonra bu 3 eşit parça 17 eşit parçaya bölünür. Bölünen parçaların üzerine nişasta serpilerek tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. 3 tane 17 kat baklava hamuru açılıp üst üste konulur. Üçü de tekrar tepsi büyüklüğünde açılır. ilk 17 katlı hamur yağlanan tepsiye yerleştirilir. Üzerine öğütülen cevizin yarısı serpilir. İkinci 17 katlı hamur da üzerine yerleştirilir. Kalan ceviz üzerine serpilir. Son parça 17 katlı hamur da en üste yerleştirilir. Kenarları bıçak yardımıyla, dikkatli bir şekilde içeri doğru itilir. Baklava dilimlenir. Üzerine eritilmiş olan Eker Tereyağı gezdirilir. 5 dakika yağını çekmesi için beklenir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. 20 dakika sonra fırının derecesi 190’a çıkarılır. Nar gibi kızarana kadar pişirilir. Şerbet malzemeleri kaynatılır ve soğutulur. Soğumuş şerbet sıcak baklavaya dökülür ve şerbetini çekince Eker Kaymak ile servis edilir., Süt Ürünleri, Ayran, Yoğurt, Sütlü Tatlılar, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Kaymak, Tereyağı, Kefir, Pastörize Süt, UHT Süt, Bursa, Protein, Yoplus, Şirinler, Koşu, Yelken, Olympos Regatta, Eker I Run, Murekkep, Ahmet Eker, Nevra Eker, Özge Kiraz, Emre Yazgan, Sütlü Tatlı, Puding
CEVİZLİ EV BAKLAVASI
Un karıştırma kabına alınır. Tuz ve kabartma tozu eklenir. Ortası havuz gibi açılıp yumurtalar kırılır. Sıvı yağ, süt ve sirke eklenir. Hamur yoğurulur...
MALZEMELER
5 Su Bardağı Un
2 Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Çorba Kaşığı Sirke
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Çay Bardağı Su
1 Fiske Tuz
1 Çay Bardağı Süt

Açmak İçin:

Buğday Nişastası
İç Harcı İçin:
Ceviz
Üzeri İçin:
200g Eker Tereyağı

Şerbeti İçin:

1 kg Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
YAPILIŞI
Un karıştırma kabına alınır. Tuz ve kabartma tozu eklenir. Ortası havuz gibi açılıp yumurtalar kırılır. Sıvı yağ, süt ve sirke eklenir. Hamur yoğurulur. 30 dk. dinlendirilir. Önce 3 eşit parçaya bölünür. Sonra bu 3 eşit parça 17 eşit parçaya bölünür. Bölünen parçaların üzerine nişasta serpilerek tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. 3 tane 17 kat baklava hamuru açılıp üst üste konulur. Üçü de tekrar tepsi büyüklüğünde açılır. ilk 17 katlı hamur yağlanan tepsiye yerleştirilir. Üzerine öğütülen cevizin yarısı serpilir. İkinci 17 katlı hamur da üzerine yerleştirilir. Kalan ceviz üzerine serpilir. Son parça 17 katlı hamur da en üste yerleştirilir. Kenarları bıçak yardımıyla, dikkatli bir şekilde içeri doğru itilir. Baklava dilimlenir. Üzerine eritilmiş olan Eker Tereyağı gezdirilir. 5 dakika yağını çekmesi için beklenir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. 20 dakika sonra fırının derecesi 190’a çıkarılır. Nar gibi kızarana kadar pişirilir. Şerbet malzemeleri kaynatılır ve soğutulur. Soğumuş şerbet sıcak baklavaya dökülür ve şerbetini çekince Eker Kaymak ile servis edilir.