Eker | Ekerli Yemek Tarifleri | Barbekü Soslu Sebzeli Tavuk Göğsü, Soğan piyazlık doğranır, sarımsaklar kıyılır. Kabukları soyulmuş domatesler küp küp doğranır. Tavuk göğüsleri ortadan ikiye kesilir. Bir kapta tereyağı üzerine acı toz kırmızı biber, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz koyup karıştırılır. Kesilmiş tavuk göğüsleri sosa bulanıp, buzdolabında yarım saat bekletilir. Sosu için yayvan bir tencerede tereyağı, içine soğan ve sarımsaklar ilave edilip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar pembeleşince şeker ve sirke eklenerek kavrulur. Daha sonra içine doğranmış domatesler, salça, defne yaprağı, tuz, karabiber ve çok az su eklenip, orta ateşte bir taşım kaynatılır. Sos kaynarken, yağsız tavada bekleyen tavuklar kızartılır, servis tabağına alınır. Sosun içinden defne yaprağı çıkarılır. Sos tavukların üzerinde gezdirilir ve yemek servise hazır hale gelir. Yemekten sonra tatlı olarak Eker Sütlü Tatlılarından biri seçilir., Süt Ürünleri, Ayran, Yoğurt, Sütlü Tatlılar, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Kaymak, Tereyağı, Kefir, Pastörize Süt, UHT Süt, Bursa, Protein, Yoplus, Şirinler, Koşu, Yelken, Olympos Regatta, Eker I Run, Murekkep, Ahmet Eker, Nevra Eker, Özge Kiraz, Emre Yazgan, Sütlü Tatlı, Puding
BARBEKÜ SOSLU SEBZELİ TAVUK GÖĞSÜ
Soğan piyazlık doğranır, sarımsaklar kıyılır. Kabukları soyulmuş domatesler küp küp doğranır. Tavuk göğüsleri ortadan ikiye kesilir...
MALZEMELER
2 Yemek Kaşığı Eker Tereyağı
4 Adet Tavuk Göğsü 
1 Tatlı Kaşığı Acı Toz Biber 
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
Tuz, Karabiber

Sosu İçin

2 Yemek Kaşığı Eker Tereyağı  
1 Adet Kuru Soğan  
2 Diş Sarımsak 
1 Yemek Kaşığı Şeker 
1 Yemek Kaşığı Sirke 
1 adet defne yaprağı 
3 Adet Domates 
2 Yemek Kaşığı Sulandırılmış Salça 
Tuz, Karabiber
YAPILIŞI
Soğan piyazlık doğranır, sarımsaklar kıyılır. Kabukları soyulmuş domatesler küp küp doğranır. Tavuk göğüsleri ortadan ikiye kesilir. Bir kapta tereyağı üzerine acı toz kırmızı biber, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz koyup karıştırılır. Kesilmiş tavuk göğüsleri sosa bulanıp, buzdolabında yarım saat bekletilir. Sosu için yayvan bir tencerede tereyağı, içine soğan ve sarımsaklar ilave edilip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar pembeleşince şeker ve sirke eklenerek kavrulur. Daha sonra içine doğranmış domatesler, salça, defne yaprağı, tuz, karabiber ve çok az su eklenip, orta ateşte bir taşım kaynatılır. Sos kaynarken, yağsız tavada bekleyen tavuklar kızartılır, servis tabağına alınır. Sosun içinden defne yaprağı çıkarılır. Sos tavukların üzerinde gezdirilir ve yemek servise hazır hale gelir. Yemekten sonra tatlı olarak Eker Sütlü Tatlılarından biri seçilir.
ARKADAŞINA GÖNDER
Bu tarifi arkadaşınız ile paylaşmak için E-Posta Adresini girerek "Gönder" butonuna tıklamanız yeterli!