Eker | Medya | Haberler | Soğuk havalara karşı doğal koruyucu Kefir, Kafkas Türkleri tarafından binlerce
yıl önce keşfedilen mucizevi kefirin,
Türkiye’de market raflarında satılmaya
başlanmasından bu yana, tüketimi
her yıl artıyor.

Kefir; Kafkas Türkleri tarafından keşfedilen, laktik asit
bakterileri, asetik asit bakteri ve Torula mayalarını içeren
kefir danelerinin, sütü fermantasyonu ile elde edilen,
içilebilir kıvamda, birçok beslenme ve sağlık unsurunu
içeren bir süt ürünüdür. Kefir; ekşi ve ferahlatıcı tadı ile
ayrana, yoğurtta bulunan bakterilerin bağırsak sisteminde
tutunma özelliği olan probiyotik yapıları ile de
yoğurda benzemektedir.
Süt ürünleri sektörünün önemli isimlerinden Eker, 2006
yılından beri tüketicilerini kefir lezzetiyle buluşturuyor.
Eker; yararlı süt içeceği olan kefirin Türkiye’de daha
çok tüketilmesi için, tamamen doğal ve katkısız üretim
yapıyor.
İçeriğindeki probiyotikler, yani “dost bakteriler”
sayesinde, özellikle kış aylarında vücudun bağışıklık
sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor. Doğal bileşiminde
bulunan fosfor, potasyum, sodyum, klor, magnezyum
gibi mineraller ile A, B1, B2, B6, B12, C, D, E,
folik asit gibi vitaminler ve esansiyel amino asitler ile
dengeli beslenmede de önemli rol oynayan Eker Kefir;
bağışıklık sisteminin yanı sıra, sindirim sistemini de
güçlendirmeye destek oluyor., Süt Ürünleri, Ayran, Yoğurt, Sütlü Tatlılar, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Kaymak, Tereyağı, Kefir, Pastörize Süt, UHT Süt, Bursa, Protein, Yoplus, Şirinler, Koşu, Yelken, Olympos Regatta, Eker I Run, Murekkep, Ahmet Eker, Nevra Eker, Özge Kiraz, Emre Yazgan, Sütlü Tatlı, Puding
SOĞUK HAVALARA KARŞI DOĞAL KORUYUCU KEFİR
Kafkas Türkleri tarafından binlerce yıl önce keşfedilen mucizevi kefirin, Türkiye’de market raflarında satılmaya başlanmasından bu yana, tüketimi her yıl artıyor.
2017-01-09
Kafkas Türkleri tarafından binlerce
yıl önce keşfedilen mucizevi kefirin,
Türkiye’de market raflarında satılmaya
başlanmasından bu yana, tüketimi
her yıl artıyor.

Kefir; Kafkas Türkleri tarafından keşfedilen, laktik asit
bakterileri, asetik asit bakteri ve Torula mayalarını içeren
kefir danelerinin, sütü fermantasyonu ile elde edilen,
içilebilir kıvamda, birçok beslenme ve sağlık unsurunu
içeren bir süt ürünüdür. Kefir; ekşi ve ferahlatıcı tadı ile
ayrana, yoğurtta bulunan bakterilerin bağırsak sisteminde
tutunma özelliği olan probiyotik yapıları ile de
yoğurda benzemektedir.
Süt ürünleri sektörünün önemli isimlerinden Eker, 2006
yılından beri tüketicilerini kefir lezzetiyle buluşturuyor.
Eker; yararlı süt içeceği olan kefirin Türkiye’de daha
çok tüketilmesi için, tamamen doğal ve katkısız üretim
yapıyor.
İçeriğindeki probiyotikler, yani “dost bakteriler”
sayesinde, özellikle kış aylarında vücudun bağışıklık
sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor. Doğal bileşiminde
bulunan fosfor, potasyum, sodyum, klor, magnezyum
gibi mineraller ile A, B1, B2, B6, B12, C, D, E,
folik asit gibi vitaminler ve esansiyel amino asitler ile
dengeli beslenmede de önemli rol oynayan Eker Kefir;
bağışıklık sisteminin yanı sıra, sindirim sistemini de
güçlendirmeye destek oluyor.