Eker | Kurumsal | Tarihçe,
Bugün ise süt ve süt ürünleri konusunda 100’den fazla ürün çeşidine sahip bir firmadır. Ürünlerinin ana başlıkları ayran, yoğurt, sütlü tatlılar,meyveli süzme yoğurt beyaz peynir, kaşar peyniri, kaymak, tereyağı, kefir, pastörize süt ve UHT süttür.
1997’de yönetim olarak ikinci kuşak olan Ahmet Eker ve Nevra Eker’in devraldığı Eker, yeni yatırımlarıyla modern teknolojiyi takip ederek sürekli büyümeyi kendine hedef olarak belirlemiştir. 1980’li yıllarda yoğurt ve ayran üretimiyle adını Bursa dışında da duyurmaya başlayan Eker, 1983 yılında İzmir'de, 1985 yılında İstanbul'da ve 1997 yılında Ankara sonraki yıllarda ise Eskişehir, Adana ve Gebze’de Bölge Müdürlükleri kurmuştur. Ayrıca Antalya, Kocaeli, Çorlu, Balıkesir, Manisa, Kayseri, Düzce, Samsun, Konya, Bodrum, Muğla, Mustafakemalpaşa, Denizli, Bandırma, Fethiye, Afyon , Aydın ve Çanakkale de satış müdürlüğü ve cep depoları bulunan Eker, 1500n çalışanımızla ve 362 soğuk zincir dağıtım aracıyla 100 farklı ürün çeşidini 20,000 noktaya günlük olarak ulaştırmaktadır. Önümüzdeki yıllarda yeni cep depolar da açarak, lojistik ve dağıtım anlamında avantaj elde ederek, Türkiye’nin tüm bölgelerinde bulunurluğu sağlamayı hedeflemektedir.
Eker Süt Ürünleri, 2006 yılında Fransız Andros grubu ile %50-%50 oranında bir ortaklık gerçekleştirmiştir. Bu ortaklık sayesinde Eker büyüme ivmesini hızlandırmıştır, teknolojik alt yapısını güçlendirmiştir. Ayrıca Andros’un sütlü tatlı konusundaki bilgi birikimi ve uzmanlığı ve Eker’e sağladığı know-how desteği ile Eker Sütlü Tatlılar 2007 yılında piyasaya sunulmuştur.
Ortaklığın en büyük getirilerinden birisi 2009 yılında yatırımlarına başlanan ve 2012 yılı itibariyle tamamen faaliyete giren Bursa Mustafakemalpaşa ilçesindeki yeni fabrikadır. Mustafakemalpaşa fabrika 2016 yılında da başlayan yeni yatırımla üretim ve depolama alanı 14 bin m2 daha büyütülerek günlük üretim kapasitesi 1000 tona çıkartılacaktır.
Türkiye’nin süt endüstrisinde en gelişmiş teknolojisine sahip olan fabrikamız yeni yatırımıyla 120 dönümlük arazi içinde, 39 bin metrekare kapalı alanda günlük 1000 ton süt işleyebilecektir.
Eker’in en büyük güçlerinden birisi sahip olduğu inovatif bakış açısıdır. Bu bakış açısı ile sektörde birçok ilki gerçekleştirerek yeni pazarlar yaratmıştır. 1994 yılında Türkiye’de ilk litrelik ayranı Eker piyasaya sunarak market raflarında satılmasını sağlamıştır. 1999 yılında ambalajlanmış kaymak ürününü de yine ilk defa tüketici ile Eker buluşturmuştur. 2000 yılında doğada 1 yıl içerisinde çözülebilen Ecolean ambalajda günlük sütü satışa sunmuştur. 2007 yılında Yine bir ilki gerçekleştirerek geleneksel Türk Sütlü Tatlılarını endüstriyel olarak market rafına koyan ilk firma Eker’dir. 2012 yılında ambalajda inovasyon yaparak 1 kg. yoğurdu dörde bölüp 4x250g. yoğurdu çıkarmıştır. 2015 yılında ise Türkiye’de ilk defa meyveli süzme yoğurdu ve 70’lerde ürettiği nostalji cam şişe ayranından esinlenerek aynı formda şişede tombul ayranı üretmeye başlamıştır. Süt ve süt ürünleri gibi rekabetin çok çetin olduğu bir pazarda yer alan firmalar arasında fark yaratabiliyor olmak ve bu farkın da tüketiciler tarafından benimseniyor olması sektördeki gücümüzü sağlamlaştırmaya çok büyük katkı sağlamaktadır.
Eker ayrıca 2012 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından orijinal marka özelliği taşıyan, ürünlerde ve hizmet anlayışında kalite standardının sağlandığı ve tüketici tarafından bilinir olduğu kanıtlanmış olan markalara verilen Tanınmış Marka Tescili’ni alarak marka gücünü onaylatmıştır. 2016 yılında Marketing Türkiye Dergisi tarafından gıda sektöründe “Öncü Marka” seçilen Eker, 2017 yılında da Superbrands Türkiye tarafından iki yılda bir yapılan Türkiye’nin Süper Markaları araştırmasında Türkiye’nin Süper Markası seçildi.
Eker , sadece perakende pazarında değil aynı zamanda yerinde tüketim kanalında özellikle ayran ürünü ile çok güçlü bir firmadır. Yerinde tüketim kanalında satış payı ile sektöründe ikinci sırada yer alan ve satışlarını sürekli artıran marka, prestijli ve en kaliteli zincir restoranlar tarafından tercih edilen marka olmayı sürdürmektedir.
Eker’i tüketiciler tarafından vazgeçilmez bir marka yapan en önemli unsur, teknolojik alt yapıyı nitelikli iş gücü ve yüksek hizmet kalitesiyle birleştirip aynı zamanda lezzet konusunda fark yaratan ürünler üretmesidir.

 , Süt Ürünleri, Ayran, Yoğurt, Sütlü Tatlılar, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Kaymak, Tereyağı, Kefir, Pastörize Süt, UHT Süt, Bursa, Protein, Yoplus, Şirinler, Koşu, Yelken, Olympos Regatta, Eker I Run, Murekkep, Ahmet Eker, Nevra Eker, Özge Kiraz, Emre Yazgan, Sütlü Tatlı, Puding
TARİHÇE
EKER GELENEKSEL LEZZETLERİN TARİHİ YOLCULUĞU Eker Süt Ürünleri, 1977 yılında Altan Eker ve Aykut Kutay tarafından Bursa’da Eker Çiftliği içindeki küçük bir imalathanede yoğurt ve ayran üretimi yapmak amacıyla kuruldu.

Bugün ise süt ve süt ürünleri konusunda 100’den fazla ürün çeşidine sahip bir firmadır. Ürünlerinin ana başlıkları ayran, yoğurt, sütlü tatlılar,meyveli süzme yoğurt beyaz peynir, kaşar peyniri, kaymak, tereyağı, kefir, pastörize süt ve UHT süttür.
1997’de yönetim olarak ikinci kuşak olan Ahmet Eker ve Nevra Eker’in devraldığı Eker, yeni yatırımlarıyla modern teknolojiyi takip ederek sürekli büyümeyi kendine hedef olarak belirlemiştir. 1980’li yıllarda yoğurt ve ayran üretimiyle adını Bursa dışında da duyurmaya başlayan Eker, 1983 yılında İzmir'de, 1985 yılında İstanbul'da ve 1997 yılında Ankara sonraki yıllarda ise Eskişehir, Adana ve Gebze’de Bölge Müdürlükleri kurmuştur. Ayrıca Antalya, Kocaeli, Çorlu, Balıkesir, Manisa, Kayseri, Düzce, Samsun, Konya, Bodrum, Muğla, Mustafakemalpaşa, Denizli, Bandırma, Fethiye, Afyon , Aydın ve Çanakkale de satış müdürlüğü ve cep depoları bulunan Eker, 1500n çalışanımızla ve 362 soğuk zincir dağıtım aracıyla 100 farklı ürün çeşidini 20,000 noktaya günlük olarak ulaştırmaktadır. Önümüzdeki yıllarda yeni cep depolar da açarak, lojistik ve dağıtım anlamında avantaj elde ederek, Türkiye’nin tüm bölgelerinde bulunurluğu sağlamayı hedeflemektedir.
Eker Süt Ürünleri, 2006 yılında Fransız Andros grubu ile %50-%50 oranında bir ortaklık gerçekleştirmiştir. Bu ortaklık sayesinde Eker büyüme ivmesini hızlandırmıştır, teknolojik alt yapısını güçlendirmiştir. Ayrıca Andros’un sütlü tatlı konusundaki bilgi birikimi ve uzmanlığı ve Eker’e sağladığı know-how desteği ile Eker Sütlü Tatlılar 2007 yılında piyasaya sunulmuştur.
Ortaklığın en büyük getirilerinden birisi 2009 yılında yatırımlarına başlanan ve 2012 yılı itibariyle tamamen faaliyete giren Bursa Mustafakemalpaşa ilçesindeki yeni fabrikadır. Mustafakemalpaşa fabrika 2016 yılında da başlayan yeni yatırımla üretim ve depolama alanı 14 bin m2 daha büyütülerek günlük üretim kapasitesi 1000 tona çıkartılacaktır.
Türkiye’nin süt endüstrisinde en gelişmiş teknolojisine sahip olan fabrikamız yeni yatırımıyla 120 dönümlük arazi içinde, 39 bin metrekare kapalı alanda günlük 1000 ton süt işleyebilecektir.
Eker’in en büyük güçlerinden birisi sahip olduğu inovatif bakış açısıdır. Bu bakış açısı ile sektörde birçok ilki gerçekleştirerek yeni pazarlar yaratmıştır. 1994 yılında Türkiye’de ilk litrelik ayranı Eker piyasaya sunarak market raflarında satılmasını sağlamıştır. 1999 yılında ambalajlanmış kaymak ürününü de yine ilk defa tüketici ile Eker buluşturmuştur. 2000 yılında doğada 1 yıl içerisinde çözülebilen Ecolean ambalajda günlük sütü satışa sunmuştur. 2007 yılında Yine bir ilki gerçekleştirerek geleneksel Türk Sütlü Tatlılarını endüstriyel olarak market rafına koyan ilk firma Eker’dir. 2012 yılında ambalajda inovasyon yaparak 1 kg. yoğurdu dörde bölüp 4x250g. yoğurdu çıkarmıştır. 2015 yılında ise Türkiye’de ilk defa meyveli süzme yoğurdu ve 70’lerde ürettiği nostalji cam şişe ayranından esinlenerek aynı formda şişede tombul ayranı üretmeye başlamıştır. Süt ve süt ürünleri gibi rekabetin çok çetin olduğu bir pazarda yer alan firmalar arasında fark yaratabiliyor olmak ve bu farkın da tüketiciler tarafından benimseniyor olması sektördeki gücümüzü sağlamlaştırmaya çok büyük katkı sağlamaktadır.
Eker ayrıca 2012 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından orijinal marka özelliği taşıyan, ürünlerde ve hizmet anlayışında kalite standardının sağlandığı ve tüketici tarafından bilinir olduğu kanıtlanmış olan markalara verilen Tanınmış Marka Tescili’ni alarak marka gücünü onaylatmıştır. 2016 yılında Marketing Türkiye Dergisi tarafından gıda sektöründe “Öncü Marka” seçilen Eker, 2017 yılında da Superbrands Türkiye tarafından iki yılda bir yapılan Türkiye’nin Süper Markaları araştırmasında Türkiye’nin Süper Markası seçildi.
Eker , sadece perakende pazarında değil aynı zamanda yerinde tüketim kanalında özellikle ayran ürünü ile çok güçlü bir firmadır. Yerinde tüketim kanalında satış payı ile sektöründe ikinci sırada yer alan ve satışlarını sürekli artıran marka, prestijli ve en kaliteli zincir restoranlar tarafından tercih edilen marka olmayı sürdürmektedir.
Eker’i tüketiciler tarafından vazgeçilmez bir marka yapan en önemli unsur, teknolojik alt yapıyı nitelikli iş gücü ve yüksek hizmet kalitesiyle birleştirip aynı zamanda lezzet konusunda fark yaratan ürünler üretmesidir.