Eker | Recipes with Eker | Kıymalı Börek, Kıyma, tereyağ, soğan, domates ve dolmalık biber ince ince kıyılır, karabiber ile orta hararette kavurulur. Yarım saate ateşten alınıp içine ince kıyılmış maydanoz, fıstık, kuş üzümü, şeker, tuz ve yumurtalar katılarak karıştırılır. Yufkaların arası tereyağlanır ve harçlanır. 180 - 200 derece fırında 30 dakika pişirilir., Ayran, Yoghurt, Pasteurized Milk, UHT Milk, Butter, Cream, Kasar Cheese, White Cheese, Dairy Desserts, Bursa
KIYMALI BOREK
Kıyma, tereyağ, soğan, domates ve dolmalık biber ince ince kıyılır, karabiber ile orta hararette kavurulur. Yarım saate ateşten alınıp içine ince kıyılmış maydanoz...
INGREDIENTS
500g Dana/Kuzu Kıyması
4 Çorba Kaşığı Eker Tereyağı
1 Adet Soğan
1 Adet Dolmalık Biber
1 Adet Domates
1 Demet Kıyılmış Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
3 Adet Yumurta
6 Adet Yufka
DIRECTIONS
Kıyma, tereyağ, soğan, domates ve dolmalık biber ince ince kıyılır, karabiber ile orta hararette kavurulur. Yarım saate ateşten alınıp içine ince kıyılmış maydanoz, fıstık, kuş üzümü, şeker, tuz ve yumurtalar katılarak karıştırılır. Yufkaların arası tereyağlanır ve harçlanır. 180 - 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.
SEND TO YOUR FRIEND
To share this recipe with your friend enter his/her E-Mail Address and click on "Send" button!