Eker | Recipes with Eker | Banofee, Un ve eritilmiş 50g tereyağı karıştırılır. Toz şeker ve kakao ilave edilir. Hamur haline getirilip tart kabına yerleştirilir. İyice bastırılıp, kenarları yükseltirilerek 25-30 dk kadar, önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kalan tereyağı, şeker, krema ve bir miktar su kısık ateşte karamelize edilir ve pişen hamurun üzerine eklenir. Üstüne rulo şeklinde kesilmiş muzlar dizilir. Krema, Eker Günlük Süt, yumurta, şeker, kakao ve vanilya karıştırılarak bir sos elde edilir. Sos da muzların üzerine dökülür ve Kremşanti ile servis edilir., Ayran, Yoghurt, Pasteurized Milk, UHT Milk, Butter, Cream, Kasar Cheese, White Cheese, Dairy Desserts, Bursa
BANOFEE
Un ve eritilmiş 50g tereyağı karıştırılır. Toz şeker ve kakao ilave edilir. Hamur haline getirilip tart kabına yerleştirilir...
INGREDIENTS
150g Un
100g Eker Tereyağı
100g Toz Şeker
200ml Krema
Kakao
1 Adet Muz
200 ml Kremşanti

Sos İçin

200ml Krema
250ml Eker Günlük Süt
5 Adet Yumurta
70g Şeker
Vanilya
Karamel Sos
DIRECTIONS
Un ve eritilmiş 50g tereyağı karıştırılır. Toz şeker ve kakao ilave edilir. Hamur haline getirilip tart kabına yerleştirilir. İyice bastırılıp, kenarları yükseltirilerek 25-30 dk kadar, önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kalan tereyağı, şeker, krema ve bir miktar su kısık ateşte karamelize edilir ve pişen hamurun üzerine eklenir. Üstüne rulo şeklinde kesilmiş muzlar dizilir. Krema, Eker Günlük Süt, yumurta, şeker, kakao ve vanilya karıştırılarak bir sos elde edilir. Sos da muzların üzerine dökülür ve Kremşanti ile servis edilir.
SEND TO YOUR FRIEND
To share this recipe with your friend enter his/her E-Mail Address and click on "Send" button!