Eker | Recipes with Eker | Mantı, Yarım kilo un; yumurta, tuz ve su ile birlikte hamur için yoğurulur. Hamur 2 parçaya ayrılır, kalınca yufka şeklinde açılır ve önce uzun şeritler, sonra 1,5cm’lik küçük kareler halinde kesilir. Bu parçalara kıymalı harç eklenir, dört köşesi bir araya getirilerek bohça şeklinde kapanır. Mantıların hepsi hazırlanınca tuz katılmış kaynar suda 15 dakika pişirilir. Taşma ve köpüklenmeyi önlemek için savura savura karıştırılır. Üzerine Eker Yoğurt (isteğe bağlı olarak sarımsak) eklenerek servis edilir. Sosun Yapılışı: Eker Tereyağı, domates salçası, biber salçası, pul biber, kırmızı toz biber ve yeterli miktarda et suyu karıştırılır., Ayran, Yoghurt, Pasteurized Milk, UHT Milk, Butter, Cream, Kasar Cheese, White Cheese, Dairy Desserts, Bursa
MANTI
Yarım kilo un; yumurta, tuz ve su ile birlikte hamur için yoğurulur. Hamur 2 parçaya ayrılır, kalınca yufka şeklinde açılır ve önce uzun şeritler, sonra 1,5cm’lik küçük kareler halinde kesilir...
INGREDIENTS
0.5kg Un
1 Adet Yumurta
250g Kıyma

Sosu İçin

1 Yemek Kaşığı Eker Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Et Suyu
Eker Yoğurt
Pul Biber
Kırmızı Toz Biber
Tuz, Karabiber
DIRECTIONS
Yarım kilo un; yumurta, tuz ve su ile birlikte hamur için yoğurulur. Hamur 2 parçaya ayrılır, kalınca yufka şeklinde açılır ve önce uzun şeritler, sonra 1,5cm’lik küçük kareler halinde kesilir. Bu parçalara kıymalı harç eklenir, dört köşesi bir araya getirilerek bohça şeklinde kapanır. Mantıların hepsi hazırlanınca tuz katılmış kaynar suda 15 dakika pişirilir. Taşma ve köpüklenmeyi önlemek için savura savura karıştırılır. Üzerine Eker Yoğurt (isteğe bağlı olarak sarımsak) eklenerek servis edilir. Sosun Yapılışı: Eker Tereyağı, domates salçası, biber salçası, pul biber, kırmızı toz biber ve yeterli miktarda et suyu karıştırılır.
SEND TO YOUR FRIEND
To share this recipe with your friend enter his/her E-Mail Address and click on "Send" button!